MIT PLAKALI ISI EŞANJÖRLERİ
Kullanım Alanları / GIDA ve HİJYENİK UYGULAMALAR
Plakalı Soğutucular:
Çiğ Süt Soğutucusu (Tek / Çift Kademeli, Ayran Soğutucusu (Çift Kademeli), Beyaz Peynir Soğutucusu (Rejenerasyonlu)Plakalı Isıtıcılar:
Beyaz Peynir Isıtıcısı, Kaşar Peyniri Isıtıcısı, Yoğurt ve Süt Isıtıcısı, C.I.P. Solüsyonu IsıtıcısıPlakalı Pastorizasyon Sistemleri:
İçme Sütü Pastorizasyonu, Beyaz Peynir Pastorizasyonu, Kaşar Peyniri Pastorizasyonu, Yoğurt - Ayran Pastorizasyonu, Tereyağı Pastorizasyonu, Salamura PastorizasyonuSüt Pastorizasyonu:
Temel gıda maddelerinden olan süt, üretimi ve toplanmasının yanı sıra sağlıklı olarak uzun süre saklanması zor olan bir gıda maddesidir. Bu yüzden tarih boyunca uzun süre saklanabilmesi için çeşitli yollar denenmiş ve son olarak pastorize teknolojisi geliştirilmiştir. Pastorizasyon kaba anlatımıyla sütün hızlı bir şekilde yüksek sıcaklıklara çıkartılması ve sıcaklığın tekrar düşürülmesidir. Bu sayede sütün içerisindeki bakterilerin etkisiz hale getirilmesi sağlanır. MIT Plakalı Eşanjörleri Pastorizasyona uygun olarak çok kademeli olarak dizayn edilebilmektedir. Pastorizasyonda plakalı eşanjör kullanılmasının en büyük avantajı yüksek rejenerasyon değerlerine ulaşılabilmesidir.Süt plakalı eşanjör içerisinde bir döngü içerisindedir bu sayede ısıtmadan gelen ve soğutma kademesine giden sıcak süt ile ısınmaya giden soğuk süt rejenere kademesinde çarpışarak ısı transferi gerçekleştirilir. Enerji tasarrufu ve zaman kazandıran bu sistem sayesinde işlem çok daha kısa sürelerde ve çok daha az maliyetlerle tamamlanmış olur. Çok kademeli MIT Plakalı Eşanjörlerinde Seperatör, Homojenizator, Holder ve Degazör gibi diğer ekipmanlar için hijyenik giriş - çıkışlar isteğe göre dizayn edilebilmekte ve montaja hazır halde teslim edilmektedir.
Gıda maddelerinde Hijyen son derece önemlidir. Bu yüzden gıda uygulamalarında kullanılan Eşanjörler tamamen paslanmaz olarak üretilir. Gıda maddesi sadece paslanmaz yüzeylerle ve gıdaya uygunluk sertifikası (FDA) almış özel contalarla temas eder.